Erik Blix och Alexandra Zazzi
Erik och Alexandra pratar carpaccio. Foto: Ylva Carlsson/Sveriges Radio
Zazzis mat

Om en rebellisk samuraj och en barägare i Venedig

"Tips till grillen - skiva köttstycket tunt, tunt, tunt!"
6:39 min

Carpaccio betyder egentligen tunt skivat - av vad som helst. Dessutom finns en japansk variant som kallas tataki. Hör Alexandra berätta dess spännande historia här!

Lyssna på Eriks intervju med Alexandra om carpaccio och tataki.

Carpaccio di bresaola

4 personer (förrätt)

  • 16 tunna skivor bresaola
  • Saften av 0,5 citron
  • Finbladig sköljd ruccola
  • 1 bit färsk, lagrad parmesan
  • 2-3 msk god olivolja
  • Nymalen svartpeppar

Lägg ut skivorna på ett serveringsfat eller 4 förrättstallrikar.

Blanda olivolja och citron, stänk över en del över köttet och blanda resten med ruccolan.

Hyvla eller grovriv osten över köttet och lägg till sist på ruccolan. Några drag med svartpepparkvarnen och det är färdigt att serveras.

Servera gärna gott italienskt lantbröd till.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".