Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industrilokal. Giftig rök sprider sig österut mot Giraffens köpcentrum. Alla som befinner sig i området bör bege sig därifrån. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar.
(Publicerat idag kl 17.16)
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.
Zazzis mat

Om en rebellisk samuraj och en barägare i Venedig

Publicerat lördag 19 mars 2016 kl 12.11
"Tips till grillen - skiva köttstycket tunt, tunt, tunt!"
(6:39 min)
Erik Blix och Alexandra Zazzi
Erik och Alexandra pratar carpaccio. Foto: Ylva Carlsson/Sveriges Radio

Carpaccio betyder egentligen tunt skivat - av vad som helst. Dessutom finns en japansk variant som kallas tataki. Hör Alexandra berätta dess spännande historia här!

Lyssna på Eriks intervju med Alexandra om carpaccio och tataki.

Carpaccio di bresaola

4 personer (förrätt)

  • 16 tunna skivor bresaola
  • Saften av 0,5 citron
  • Finbladig sköljd ruccola
  • 1 bit färsk, lagrad parmesan
  • 2-3 msk god olivolja
  • Nymalen svartpeppar

Lägg ut skivorna på ett serveringsfat eller 4 förrättstallrikar.

Blanda olivolja och citron, stänk över en del över köttet och blanda resten med ruccolan.

Hyvla eller grovriv osten över köttet och lägg till sist på ruccolan. Några drag med svartpepparkvarnen och det är färdigt att serveras.

Servera gärna gott italienskt lantbröd till.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".