Poliser på Arlanda idag
1 av 2
Arlanda idag. Foto: Johan Nilsson/TT
Flygplatssen i Bryssel
2 av 2
Flygplatssen i Bryssel Foto: Ketevan Kardava,

Mer bevakning i Sverige efter attentat i Bryssel

2:16 min

Det var för bara några timmar sedan som flera explosioner ägde rum på en flygplats i Bryssel-med flera dödade och skadade - efter detta kom också ytterligare explosioner i Bryssels tunnelbana. 25 personer uppges vara döda och många skadade.

Lyssna på P4 Extra med Lotta Bromé 13.04-15.00. Här kan du höra Stefan Löfvens reaktion på dåden.

UD har öppnat ett nummer i Stockholm som enskilda drabbade eller oroliga anhöriga kan ringa till, tel: 08-405 92 00

Europa har återigen drabbats av två terroristdåd fruktansvärda, vidriga, fega, ynkliga handlingar mot människor i deras vardag. I dag är våra hjärtan i Bryssel, med vänner, kollegor och anhöriga som sörjer och är oroliga. Vi följer utvecklingen minut för minut. Vi hjälper svenskar på plats och vi ökar nu närvaron av svensk polis på svenska flygplatser. Vi har uttryckt vårt stöd till den belgiska befolkningen. Om Belgien begär hjälp kommer vi självklart att bistå på lämpligt sätt. Bryssel har en viktig roll. Det är också ett hem och en arbetsplats för många svenskar. Det som attackeras idag är ett enat och demokratiskt Europa. Det är ett enat Europa som kan och ska slå tillbaka. Dagens attack visar att även förberedda samhällen kan drabbas. Vi har en fundamental skyldighet som folkvalda att göra allt vad vi kan för att stå emot detta och det ska vi göra.

Stefan Löfven i riksdagen idag, något förkortat.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista