Höjd beredskap i Bryssel
1 av 4
Höjd beredskap i Bryssel Foto: Michael Probst
Mycket folk på Place de la Bourse i dag.
2 av 4
Place de la Bourse idag. Foto: Martin Meissner
Intensiv jakt på skyldiga.
3 av 4
Intensiv jakt på skyldiga. Foto: Geert Vanden Wijngaert
Hans Corell, tidigare FN-diplomat.
4 av 4
Hans Corell, tidigare FN-diplomat. Foto: ULF PALM / TT

Den största av alla bomber detonerade inte som tänkt

11 min

Idag tar man tillbaka några uppgifter om vissa gripanden. Sveriges Radios Staffan Sonning är på plats i Bryssel och han berättar att en tredje bomb hade kunnat orsaka ännu större skada.

Här kan du höra Lottas intervju med Staffan Sonning i Bryssel och även Hans Corell som är tidigare FN-diplomat.

Staffan Sonning rapporterar från åklagarens presskonferens i Bryssel. Där tog man tillbaka en del uppgifter som har blivit fel.

En person av ett brödrapar är misstänkt för bomben på flygplatsen. Den andra är misstänkt för att ha utlöst bomben på tunnelbanan. Den tredje personen är inte gripen ännu. Bröderna är tidigare kända för småbrott men inget i denna omfattning.

Den tredje bomben detonerade först när hallen var utrymd och då hade man redan lagt en dämpande matta över den, vilket troligen har räddat många liv. Den tredje bomben var större än de övriga två, berättar Staffan Sonning.

Här kan du också höra intervjun med förra FN-diplomaten Hans Corell och hur han tänker kring attentatet.

– Man måste förebygga dessa brott. Det föresätter en rättsstat och demokrati, lagar och domstolar samt personer med kunskap och integritet, säger han.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista