Hans Rosenfeldt, manusförfattare till Bron. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.
Hans Rosenfeldt, manusförfattare till Bron. Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.
Dagens gäst

Hans Rosenfeldt - framgångsrik i nästan hela underhållningsbranschen

19 min

Hans Rosenfeldt, manusförfattare, programledare och radiopratare. Han har även varit nöjeschef på SVT.

Lyssna på Lottas intervju med dagens gäst, Hans Rosenfeldt.


Du känner igen Hans Rosenfeldt från Parlamentet och du har hört hans röst i På minuten. Du kanske till och med läst en bok han skrivit. Hans Rosenfeldt har definitivt hunnit med mycket i sin karriär.  

I intervjun tipsar han om deckare att läsa i påsk, Påskekrim, en tradition från 30-talets Norge.

– Jag läser ju inte så många deckare så de jag tipsar om har några år på nacken, men de kan ju vara bra för det. Tystnades gåta av Steve Hamilton och Mörka jord av Belinda Bauer.

– Det viktigaste i bra deckare är samma som bra TV – en bra plot som driver historien vidare och det ska blandas med intressanta karaktärer. Det är det man bär med sig mellan säsongerna, säger Hans.

Här kan du lyssna på hela intervjun som Lotta gjorde med Hans, bland annat om hans skådespelarkarriär som kanske inte var det mest framgångsrika i hans annars så succéfyllda bana.

– Jag arbetade som skådespelare men det var inte så lyckat. Bitvis var det riktigt, riktigt dåligt. Folk gick. De gick under pausen och då tog vi bort pausen och då gick de mitt i föreställningen! Jag var till och med naken.

Och ändå gick de?

Ja, kanske just därför. Till och med min närmaste familj kunde inte säga något positivt med mitt skådespeleri.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista