Peder Fredricson rider hästen H&M Flip´S Little Sparrow i Longines Falsterbo Grand Prix 2015.
1 av 2
Peder Fredricson rider hästen H&M Flip´S Little Sparrow i Longines Falsterbo Grand Prix 2015. Foto: Andreas Hillergren/TT
Peder Fredricson
2 av 2
Peder Fredricson Foto: Andreas Hillergren/TT
Dagens gäst

Intensiv hästhelg för Peder Fredricson

"En del av sporten är att ha en superhäst men det räcker inte"
13 min

Peder Fredricson är en av Sveriges främsta hoppryttare. Han red sitt första OS redan som 20-åring och har därefter deltagit i många mästerskap. Nu är det Göteborg horse show som gäller.

Lyssna på Lottas intervju med dagens gäst, elitryttaren Peder Fredricson 13.30.  

– Vi kom på tredje plats idag så det var en bra dag idag, säger Peder Fredricson.

Många har sett dig och din fru Lisen Bratt Fredricsson, era barn, anställda, hästar och husdjur i SVT serien Elitryttarna. Man får ju en bild av att hästarna har en väldigt stor plats i ditt liv.

– Ja, det är nog ingen överdrift. Det är en livsstil, säger Peder men barnen är faktiskt inte så intresserade av hästar. Den yngsta är 1,5 år så loppet kanske inte är kört där.

Lyssna gärna på intervjun här. Peder berättar att det faktiskt fanns ytterligare två pojkar i hans ålder som var intresserad av hästar och ridning när han växte upp, vilket var en fördel. Intervjun handlar dock mest om framgångarna i nutid och om hästar.

– Man måste vara en superryttare och man måste ha en superhäst. Lotta undrar vad som skulle hända om hon själv skulle hoppa upp på en sådan häst och försöka hoppa över hindren. Ja, det skulle inte gå så bra, tror Peder. De bästa hästarna är inte amatörhästar så Lotta skulle nog bli avkastad snabbt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".