Magnus Carlson. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
1 av 2
Magnus Carlson. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Magnus Carlson och Lotta Bromé. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
2 av 2
Magnus Carlson och Lotta Bromé. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Dagens gäst

Magnus Carlson: Lite mer uptempo och pepp!

17 min

Trots mer än 20 år som musiker, är Magnus Carlson fortfarande lika aktuell. Nu i mars kom nya albumet Tomorrow became today - och nu väntar Så mycket bättre.

Lyssna på Lottas intervju med dagens gäst, Weeping Willows-Magnus.

Hur hanterar du recensioner?

– Den här senaste plattan var jag osäker på för den gick ganska snabbt och då hade jag inte hunnit få distans till om låtarna var bra. Ja, jag läste recensionerna, gärna de som är bra, säger Magnus och skrattar. Man är ju lite känslig. Jag tar det väldigt personligt även om jag vet att alla tycker olika.  

My love is blind har vi kört ganska ofta...

– Åh, va bra! Weeping Willows spelar ju ofta ballader. Det är vårt signum men vi behöver också uptempo-låtar till våra konserter. Så det var ett uttalat mål för oss att skriva en sådan låt, lite mer soul, lite mer ös. Skivan har fått fler sådana låtar. Dessutom är det låtar med mer pepp, lite mer positiva texter.

På fredag blir det turnéstart för Weeping Willows. Här kan du höra hela intervjun som Lotta gjorde med Magnus Carlson. Det handlar bland annat om att han ska vara med i Så mycket bättre.

– Det var ju på tiden, säger Magnus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista