Alexandra Zazzi. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Alexandra Zazzi. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Zazzis mat

Fräsch kycklinggryta med kokos och couscous

"Couscous är väldigt trevligt om man vill ha något snabblagat"
6:40 min

Hyvlade kokosflarn blir pricken över i i den här kycklinggrytan fylld med paksoi-kål, majs och koriander.

Lyssna på Eriks intervju med Alexandra efter klockan 14.30.

Kycklinggryta med kokos och couscous

Till 4 personer.

Kycklingdelar från en stor kyckling, är ni hungriga lägg till två hela lår och stycka i 4 bitar.

  • 1 kg kycklingdelar
  • 2 hela kokosnötter, kul att dela och servera couscous i
  • 1 burk kokosmjölk
  • färsk koriander
  • 2 msk sweet chili
  • 2-3 paksoi-kålhuvuden, det går även bra att använda mangold
  • 1-2 vitlökklyftor
  • 3 dl couscous, koka enligt anvisningarna på förpackningen
  • 6-8 minimajs


Gör gärna så här:

Valfritt: dela kokosen så att du får två skalhalvor, är ni flera tag in fler kokosnötter. Hyvla tunna skivor av köttet med potatisskalare.

Skölj och dela kålen i bitar. Skiva vitlöken och majsen, häll lite olja i en panna och lägg i kycklingdelarna tillsammans med sweet chilin. Ge stekyta på kycklingen så att den får färg runt om, salta och peppra. Lyft ur kycklingen och stek upp kålen och majsen med vitlöken någon minut. Häll i kokosmjölken, lägg i kycklingen igen och låt sjuda 15 minuter under lock. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen, servera kycklinggrytan med färsk koriander på toppen tillsammans med couscousen och hyvlad kokos.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".