Mari Ljungstedt
Foto: Siri Hill
Dagens gäst

Deckarförfattaren Mari Jungstedt har tagit livet av många

"Gotland är en outtömlig källa att ösa ur"
17 min

Mari Jungstedt har tagit livet av många på Gotland, men bara i fantasin såklart! Nu är hon aktuell med sin trettonde bok i serien där vi får följa Visbypolisens och kommissarie Anders Knutas arbete.

Hör Mari Jungstedt i samtal med Ylva Lilja i P4 Extra.

Dagens gäst författaren Mari Jungstedt har sedan debuten 2003 etablerat sig som en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare. Hennes böcker har sålt i miljoner exemplar och utkommit i ett tjugotal länder. 

Böckerna hon skriver är stundtals så läskiga att hennes egen syster bläddrar förbi de mest brutala morden och platsen är Gotland, ön hon blev förälskad i som 10-åring men som idag är platsen där kommissarie Anders Knutas löser mordgåtor.

"Det andra ansiktet" heter din nya bok. Vad är det vi får möta?
– En konstnär boende med sin familj i Visby ska iväg och jobba med ett konstnärsprojekt. Han hittas mördad på ett väldigt brutalt och speciellt sätt, berättar Mari.

Lyssna gärna på hela intervjun med Mari Jungstedt, där hon bland annat berättar att hon själv är både mörkrädd och lättskrämd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".