Hur vårdar du dina relationer? Öva på kärlek!

5:24 min

Prästen Gösta Tingström, kanske mest känd i sin roll som relationsexpert i SVT:s program "Gift vid första ögonkastet" ger tips på hur vi ska hålla lågan uppe i våra relationer.

Enligt nya siffror från Socialstyrelsen ökar den kommunala familjerådgivningen då många verkar behöva hjälp med att lösa sina trassliga relationer. Sedan 2004 är ökningen nästan tjugo procent och nära hälften av ärendena handlar om att lösa relationsproblem.

Prästen Gösta Tingström är kärleksexpert i SVT:s serie "Gift vid första ögonkastet" och han poängterar vikten av att investera i sina relationer och att öva på kärlek.

– Man måste öva på kärlek och relationer, precis som man gör för att bli bra på andra saker, som idrott till exempel. Många tror att kärlek löser sig av sig själv, men så fungerar det inte, säger han.

Det vanligaste relationsproblemet enligt Gösta Tingström är att kommunikationen dör, något som ska skapar konflikter i det långa loppet och att allt fler söker professionell hjälp tycker Gösta Tingström är positivt.

– Jag tycker att man ska ägna sig åt amorös friskvård, alltså att vårda sina relationer, oftare. Varför ska man bara söka hjälp när man har det dåligt i sin relation? Relationer kräver ständiga investeringar för att de ska hålla.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista