Jasmine Kara
Foto: Siri Hill/P4 Extra
Dagens gäst

Sångerskan Jasmine Kara hittar styrka i musiken

16 min

Efter en period av tystnad är dagens gäst tillbaka med inte ett, utan två album som släpps på samma gång. Vi känner igen, inte bara för hennes karaktäristiska svartvita lugg utan också för hennes bluesiga sångröst. Dagens gäst är sångerskan Jasmine Kara.

Hör intervjun med Jasmine Kara i P4 Extra med Lotta Bromé.

Det var musiken som räddade Jasmine Kara från ett destruktivt liv, och sången har varit en del av hennes vardag i flera års tid. Som 18-årig drog hon på vinst och förlust till andra sidan Atlanten för att ta sig in i New Yorks musikscen, och sedan dess har hennes musikaliska äventyr bara fortsatt.

– Musiken hjälpte mig rensa själen och gav mig styrka, säger Jasmine.  

Förutom att Jasmine Kara har släppt tre plattor har hon också dansat i Let´s Dance, sjungit på Allsång på Skansen och också på prinsessan Victorias bröllop. I höst släpper hon två nya album, Phonograph och Love at first sound.

– Mitt kall är att påverka människor till att le genom min musik, säger Jasmine.  

Lyssna gärna på hela intervjun med Jasmine där hon även berättar om sin skolfobi, frisyr och sin iranska pappa som skulle ta tåget till Schweiz men hamnade i Sverige där han träffade Jasmines mamma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista