Trump anklagar svenska Ericsson för mutor

Donald Trump höll i natt tal i Ohio och gick då till hårt angrepp mot presidentkandidaten Hillary Clinton. Han sa att svenska Ericsson mutat henne.

Ericsson tillbakavisar anklagelsen. Här kan du läsa hela uttalandet från Ericsson:

Ericsson vill återigen förtydliga att kopplingarna som görs mellan anlitandet av Bill Clinton som talare och sanktionslättnader är felaktiga. Talet som refereras till skedde under ett kundevent som gick av stapeln i Hong Kong 2011 och som handlade om hur informations- och kommunikationsteknologi kan ge fler människor tillgång till utbildning. President Clinton valdes från en lista av ett flertal potentiella talare då han uppfattades ha stark attraktionskraft hos målgruppen. Ersättningen för hans deltagande bör ses mot bakgrund av hans upplevda attraktionskraft hos målgruppen, platsen för evenemanget, samt att evenemanget pågick i två dagar. Att detta tal skulle haft inverkan på sanktionslättnader är felaktigt. Ericsson följer de sanktioner som införts av såväl EU som av enskilda länder, t.ex. USA.

 

Mvh /Minako

Ericsson Corporate Communications

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".