P4 Extra 1 juli

Idag stannade all kollektivtrafik i hela landet under två minuter som en manifestation mot det hot och våld som chaufförerna utsätts för.
I P4 Extra hör du chaufförer och resenärer från hela landet. (Efter 13.00)

Idag får man köra 120 km i timmen på en motorväg i landet. Infrastrukturminister Ulrika Messing invigde en drygt fem mil lång sträcka på E6 i Halland. (Efter kl. 13.00)

Det har ju varit gnissel i EU-maskineriet under våren. Idag tar Storbritannien över ordförandeskapet. EU-experten Mats Hallgren reder ut vad det innebär att Tony Blair tar över ordförandeklubban. (Efter 13.30)

Inför Almedalsveckan har vår reporter satt politikerna på skolbänken för att ta reda på vilket parti som är bäst i klassen och vilka som busar och åker ut i korridoren. (Efter kl 13.30)

Skådespelaren Lennart Jähkel vill inte vara sämre än många av sina kolleger och har gett ut en ny skiva med countrylåtar.(Efter kl. 14.00)

Sir Bob Geldof är tillbaka med åtta nya välgörenhetskonserter i åtta olika städer i kampen mot fattigdomen i samband med G8-mötet i Storbritannien.
Precis som för tjugo år sedan ställer alla stora världsartister upp imorgon lördag och medverkar i manifestationen som kallas Live 8. (Efter 14.30)

Dessutom har artisten Robyn blivit invald i Moderna museets styrelse och den nya skärpta jämställdhetslagstiftningen får konsekvenser för hattparaden på Bergsåkers travbana i Sundsvall.

Detta är P4 Extra fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista