Lotta Bromé och Staffan Ling. Foto: Kajsa Nilsson/ Sveriges Radio
1 av 2
Lotta Bromé och Staffan Ling. Foto: Kajsa Nilsson/ Sveriges Radio
Staffan Ling
2 av 2
Staffan Ling Foto: Mats Andersson/TT
Dagens gäst

Staffan Ling: Våra program blev kritiserade för att vara för röriga

"Jag ser mest film med "happy end" garanti, eftersom verkligheten är så svår"
16 min

Programledare, underhållare, producent och skådespelare. Staffan Ling är fortfarande igenkänd, oftast för Snowroller (Sällskapsresan II). Annars har han gjort program som Sant och Sånt och som ena halvan av duon Staffan och Bengt. De låg faktiskt lite före i tiden då, väl röriga program tyckte kritikerna.

Lyssna på Lottas intervju med Staffan Ling.

– Ja det var ju ingen ordning i studion och barn måste ha lugna bilder att se på tyckte man. Men när jag nu har låtit barnbarnen titta på programmen så gick det bra om de samtidigt fick spela ett spel och lyssna på musik. De tyckte det gick för långsamt – så tiderna förändras, säger Staffan. 

Nu är du 72 och kanske inte målgruppen för barnkanalen men vad tycker du om dagens barnprogram?

– Har tittat väldigt lite, men vad jag sett så händer det ju mer i bilderna nuförtiden. Men detta enorma brus med dubbade röster som pratar i mun på varandra tycker är skitjobbigt.

Lyssna gärna på hela Lottas intervju med Staffan Ling där han även berättar om experimentet när han fick Bengt att stoppa in en hand-kontakt i näsan och blev kallad mördare av en tittare som ringde in. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".