P4 Extra 5 juli

Även idag finns vi på plats i Almedalen. Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt kommer förbi för en pratstund. Feministiskt initiativ presenterar en rapport angången ROKS-debatten och kvinnojourerna. Satsa på storstäderna och det ger resultat även i glesbygden, hör kommunminister, Sven-Erik Österberg i dagens P4 Extra. Sen får farmor lära sig att skicka SMS!

Idag kom Hovrättens dom mot Ulf Olsson efter morden 1989 på Helene Nilsson och Jannica Ekblad. Jens Ericsson rapporterar från Malmö.

Skogsbränderna i Småland är nu under kontroll. Men bränderna i området som drabbades hårt av stormen Gudrun är extremt svårsläckta. I Kronoberg är man på sin vakt då man befarar vad som kan hända. Mats Friman, chef i beredskap för Växjö och Alvesta Räddningstjänst medverkar i dagens P4 Extra.  

Algblomningen i Östersjön är rekordstor – igen. Badförbud råder på vissa platser i Östersjön, men vad är det som är så farligt? Och varför ger forskarna så olika besked om Östersjöns hälsotillstånd? Forskaren Ulf Larsson kommer till studion.

P4 Extra har träffat ett av 80-talets största band. Henrik Olsson har intervjuat sina gamla idoler i Duran Duran.

Världsmetropolerna gör upp om OS 2012. Blir det Madrid, London, Moskva, Paris eller New York som får arrangera idrottsfesten? Radiosportens Annika Greder Duncan gästar studion inför valet i morgon.