Ingvar Oldsberg
Ingvar Oldsberg Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Det amerikanska presidentvalet

Ingvar Oldsberg tycker till: Trump var på defensiven

Ingvar Oldsberg om presidentkandidatdebatten
2:13 min

TV-profilen Ingvar Oldsberg är ett riktigt fan av det amerikanska valet. Han följer det mycket noga, den här gången som tidigare gånger. I natt satt han uppe som många andra för att granska debatten mellan kandidaterna Trump och Clinton.

Lyssna på Lottas intervju med Ingvar Oldsberg här. Vill du höra fler intervjuer om debatten med statsvetaren Merrick Tabor och Sveriges Radios korrespondent Agneta Furvik hänvisar vi till dagens poddavsnitt.

– Jag har följt med varje natt under primärvalen för det är alldeles oerhört fascinerandes resa, säger Oldsberg.

Hur skötte de sig?

– Jag tycker att Donald Trump gick mer på defensiven än jag hade trott.  Hillary Clinton fick större utrymme. Det kan man ju avläsa lite grann på undersökningar där Hillary har  62% och Trump på 27%. Samtidigt kan man säga att det är de som redan tillhör ett parti som är mer benägna att rösta på den kandidaten, men skillnaden är lite väl stor.

Vad tycker du ska bli mest spännande inom de närmaste veckorna?

– Det här valdebatterna kanske inte spelar någon stor roll. Det gjorde ju det en gång i tiden när Kennedy såg trevlig ut jämfört med Nixon. Det intressanta är ju den vita medelklassen som kommer att kunna fälla avgörandet. Och alla swingstate.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".