William Spetz och Lotta Bromé. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
1 av 2
William Spetz och Lotta Bromé. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
William Spetz. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.
2 av 2
William Spetz. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio.
Dagens gäst

William Spetz imponerar på scen

"Jag har hittat hem nu"
20 min

William Spetzs soloföreställning Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? har gjort succé på alla fronter. Han har också en roll i filmen Jag älskar dig.

Lyssna på Lottas intervju med komikern och skådespelaren William Spetz.

Hur skulle du vilja beskriva föreställningen?

– Det är en självbiografisk resa från min barndom som i grunden handlar om kärleken till min mormor Ulla. I mina ögon visste hon allt, var väldigt självsäker och hade en glöd som jag inte sett hos andra. Mycket av min humor har jag fått av henne. 

Du har sagt tidigare, och tar även upp det i din föreställning, att du alltid känt dig annorlunda. På vilket sätt?

– Jag hade länge problem med att jag kände att jag inte passade in i normerna "tjejigt" och "killigt". Hade bara tjejkompisar och var inte intresserad av hockey och bodde i Umeå. Jag passade helt enkelt inte in i normerna.

Som tolvåring försvarade du i Kamratposten ett djur som också räknas som lite annorlunda. Det handlade om råttor och du säger att folk har för mycket fördomar kring det djuret.

– Ja, det är helt riktigt!! Jag har haft sex tama råttor, men nu har jag inga – men vill ha. Förstår inte varför folk tycker de är äckliga. Jag älskar råttor!!! 

Lyssna gärna på hela Lottas intervju med William där han även berättar om sitt engagemang för Världens barn samt och bjuder upp Lotta till dans i studion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".