Robert Gustafsson och Lotta Bromé. Foto: Åsa Stöckel/ Sveriges Radio
1 av 2
Robert Gustafsson och Lotta Bromé. Foto: Åsa Stöckel/ Sveriges Radio
Robert Gustafsson. Foto: Åsa Stöckel/ Sveriges Radio
2 av 2
Robert Gustafsson. Foto: Åsa Stöckel/ Sveriges Radio
Dagens gäst

Robert Gustafsson bjuder på ett "hårt paket"!

"Jag ska ta hand om vinnarna i logen, men säger inte hur"
22 min

Robert Gustafsson är en av Sveriges mest kända personer och hans olika figurer finns för evigt bevarat i mångas minnen. Nu är han aktuell i ett av priserna i insamlingen till Världens barn, nämligen Oskarsrevyn där han har en roll tillsammans med Sanna Nielsen, Dan Ekborg med flera.

Lyssna på Lottas intervju med Robert Gustafsson.

Kan du berätta lite om vad Oskarsrevyn består av och vad de utvalda vinnarna kan förvänta sig?

– De får kika bakom scen, vilket aldrig tidigare har hänt och jag ska ta hand om vinnarna i logen – men säger inte hur! Revyn består av fristående sketcher, sånger och dumheter som är radade på varandra. Det finns en viss gammal ministerkaraktär som kommer dyka upp. Jag dansar och har fasanfjädrar i min dräkt vilket är en debut.

Om bara några veckor går Morran och Tobias upp på vita duken, vad kommer att hända?

– Filmen börjar med en stor brand, då huset vi spelade in i tidigare brann ner. Morran och Tobias blir bostadslösa och får möta sin egen historia. Man får också förklaringen till vem som är pappa Åke. Jag får göra saker som man drömt om som liten.

Lyssna gärna på hela Lottas intervju med Robert där han även berättar om karaktärerna bakom Morran och Tobias, svarar på lyssnarbrev och lovar överraskningar i logen.

099-52011 
Lyxpaketet
Här har du möjlighet att vinna en middag med Lotta och Carl-Jan, vinprovning, Oscarsrevyn med bland andra Robert Gustafsson och Sanna Nielsen samt övernattning på hotell Nobis.

099-52012
Fotbollsresan
En fotbollsresa till Manchester i vår med Lotta och Radiosportens Roger Burman. Vi kommer att ladda på puben och sedan se Zlatan på plan med Manchester United.

Den som ringer har chans att bli en av de utvalda som får tävla om vinsterna i vår Världens barn-sändning på fredag.

Ett samtal kostar 50 kronor och 45 går direkt till Världens Barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".