P4 Extra 8 juli

Idag fokuserar P4 Extra på jakten som inletts för att hitta gärningsmännen efter bombdåden i London. SR:s utsända Willy Silberstien kommenterar Londonpolisens presskonferens och berättar om läget i London. Den grupp som tagit på sig dåden har uppgett Köpenhamn som ett tänkbart mål. Hur reagerar Köpenhamnsborna? Vi pratar med den danska journalisten Camilla Torning. Säpos chef Klas Bergenstrand och Helena Benauda på Sveriges Muslimska Råd är också med i P4 Extra. Vi vågar oss ner i tunnelbanan i New York innan vi beger oss till Almedalen.

Politikerveckan i Almedalen har tvingats byta fokus. Det handlar om terrorism och vi frågar Centerpartiets Maud Olofsson hur hon reagerat på attacken i London.

Dödsskjutningen på en gågata mitt i folkvimlet i Malmö igår lämnade många upprörda vittnen. Malmöpolisen är ganska säkra på att det handlar om en kriminell uppgörelse. Offret kidnappades tidigare i år men släpptes efter att ha misshandlats.

Folkparksturné, smaka på ordet. Visst känns det lite 60-tal, men det finns faktiskt fortfarande som företeelse. Gänget bakom musikalen Grease gör en klassisk folkparksturné. 135 000 personer har redan sett musikalen under vintern/våren i Stockholm men nu får övriga Sverige chansen att se Pernilla Wahlgren och Rennie Mirro göra huvudrollerna i 50-tals musikalen. Henrik Olsson har träffat Pernilla och Rennie när dom finslipar föreställningen.

Vi är tillbaka på måndag. Trevlig helg!