Marika och Lotta
1 av 2
Marika Carlsson och Lotta Bromé. Foto: Christa Murley/Sveriges Radio
Marika Carlsson
2 av 2
Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Aktuell med föreställningen "Jag är Gud".

Ståuppkomikern Marika Carlsson är dagens gäst

"Min tro är större än människan"
16 min

Hennes mål var att bli barnmorska men längs vägen halkade hon in på en stand-up-kurs på Stockholms dramatiska högskola. Nu har hon försörjt sig på sin humor i tio år och vid två tillfället utsetts till "Årets kvinnliga komiker".

Hör hela Lottas intervju med Marika Carlsson här.

Med sig själv som utgångspunkt skämtar hon om rasismen hon mötts av genom åren. Nu är hon aktuell i den kommande föreställningen "Jag är Gud", där hon tar sig an religion.

– Jag är uppväxt i en frireligiös värld inom pingst kyrkan. Pappa var teolog och vi hade ofta långa diskussioner om allt möjligt och det var högt i tak, säger Marika.

Pratas det för lite om religion?

– Ja det tycker jag. Religion är intressant, spännande och kul. Vi som jobbar som komiker måste tänja på gränserna och prata om sådant man inte pratar om i vardagen.

Som ung var du abortmotståndare, homofob och emot sex före äktenskap, varför det?

– Kyrkan formade mig och jag ifrågasatte inte det. Jag har varit oerhört fördömande mot människor och min omgivning. Idag lever jag med en kvinna och går inte i kyrkan. Min tro är större än människan.

Lyssna gärna på hela Lottas intervju med Marika där hon även berättar om sina fördomar mot bland andra rika och jurister.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".