Alexandra Zazzi och Erica Hedin
Alexandra Zazzi och Erica Hedin Foto: SR
Zazzis mat

Alexandra Zazzi lyxar till nudlarna

"Man tror att mänskligheten har ätit nudlar i över 4000 år"
6:39 min

- Ibland vill man bara komma hem och laga maten snabbt men ändå ha något gott att njuta av, säger Alexandra Zazzi.

Äggnudlar med tonfiskbullar

Förberedelse 15 minuter

Kok/ugnstid 25 minuter

4 portioner

3 skivor formbröd

2 burkar tonfisk i olja

1 spansk peppar

0,5 lime, ekologisk, saft och skal

2 salladslökar

1 ägg

1 dl crème fraiche

400 g äggnudlar

2 msk hackad koriander

olja till stekning

såsen

1 dl kokoskräm

1 dl vatten

1 msk tom kah paste eller thailändsk grön curry (finns vid den asiatiska hyllan på välsorterade mataffärer)

salt och peppar

Gör gärna så här:
Skär brödet i bitar och mixa i matberedare med väl avrunnen tonfisk, limesaft/skal och urkärnad chili. Rör i crème fraiche och ägg. Smaka av med salt och peppar. Rulla till bullar och stek i lite matfett så att de blir gyllene. Rör samman vatten kokos och kryddor i en stor kastrull, låt sjuda. Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, häll av vattnet och vänd dem i kokosen. Vänd i tonfiskbullarna och finhackade salladslökar, servera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".