P4 Extra 12 Juli

Det händer saker i England där jakten på attentatsmännen går in på dag fem, i dag har gjort husrannsakan gjorts i flera hus i Leeds och enligt polisen har det att göra med bomberna i torsdags. Vår utsända Kajsa Norell berättar mer. (Efter kl. 13.00)

I dag inleds rättegången mot de tre som misshandlade en 29-årig man till döds i Stockholm för att han påpekat att det kanske inte var så bra att de urinerade i en port. För det fick han plikta med livet. Flera människor såg och gick förbi dödsmisshandeln. Hur kommer du att göra nästa gång du ser någon kissa i en port eller nästa gång du ser ett slagsmål som kan sluta illa? Vi talar med en närpolis som ger några handfasta råd om hur man kan agera. (Efter 13.00)

Mannen, myten, legenden - Sverker Åström, diplomatgurun som upplevt mer än Forrest Gump, kommer på besök. Vi ska kolla om det är sant att han dök upp cyklandes iförd frack pryd med ordnar, Gandhiskynke och cykelklämmor till en mottagning hos franske premiärministern. När vakten stoppade honom sa Sverker: – Jag är Sveriges ambassadör. – Jag är Napoleon, svarade vakten. (Efter 13.30)

Ser du ett litet huvud som sticker upp ur vattnet i Göta kanal kan det vara Tobias Eldh, som ska simma genom hela kanalen, 10 timmar om dagen i 12 dagar.
Det finns då folk till allt och någon ska ju sitta i radion medan du ligger på en klippa vid vattnet eller på en handduk på stranden. (Efter 14.00)

Välkomna till P4 Extra!