P4 Extra 14 juli

I dagens program kollar vi in en ny grej som kommer starkt just nu: självtester för medicinska åkommor. Nu kommer självtester där man kan testa om man har gulsot, klamydia, hög eller låg testosteronhalt, eller varför inte hiv. Sveriges läkarförbund vill inte att apoteken ska sälja självtester, hör vad Apoteket svarar. (Efter 13.00)
Smittskyddsinstitutet är kritiskt mot självtesterna för hiv, de finns i studion och vi talar också med ett av de företag som säljer testet. (Efter 13.30)

Salmonellans årstid är här. I veckan var det fläskkarré, i dag är det kycklingkött och det mitt i grillsäsongen också. Vad vågar man äta och hur ska man gardera sig? Vi pratar med Livsmedelsverket. (Efter 13.30)

Hur blir en tonåring i ett västeuropeiskt land självmordsbombare? Islamkännaren Ingmar Karlsson, Sveriges generalkonsul i Istanbul, är med oss och talar om hur västvärldens ghetto-islam blir grogrund för demagoger att rekrytera självmordsbombare, som sedan blir martyrer och stjärnor i almanackor och på affischer. Ungefär som många har Che Guevara på väggarna som en tuff rebellgrej. (Efter 14.00)

Sveriges mest kända Victoria fyller 28 år. Tänk vad fort det går, det var ju inte länge sedan hon stod som liten parvel och skrek mera kött mera kött, när familjen gjorde julkorv i tv. Vi finns i vimlet utanför Solliden på Öland. (Efter 14.30)

Det och lite till i P4 Extra torsdag med Rickard Olsson.