Sarah Sjöström simmar mot OS-guld
1 av 2
Sarah Sjöström mot OS-guld i Rio 2016 Foto: Jonas Ekströmer/TT
Sarah Sjöström. Foto: Åsa Stöckel/Sverige Radio
2 av 2
Sarah Sjöström. Foto: Åsa Stöckel/Sverige Radio
Jerringpriskandidat nummer 13

Sarah Sjöström: Att det var världsrekord märkte jag först senare

"Hade jag inte vunnit guldet hade det nog inte blivit de andra medaljer"
11 min

Sarah Sjöström har vunnit Jerringpriset två år i rad och har nu chans på en trippel. Hon tog tre medaljer i OS: ett guld, ett silver och ett brons. Dessutom slog hon världsrekord på 100 meter fjäril.

– Att jag vann var ju klart men det tog flera minuter innan jag förstod att jag slagit världsrekord, berättar Sarah Sjöström.

Sen kommer samtalet in på maten i OS-byn i Rio. Sarah tappade aptiten vilket i vissa medier blev till ätstörningar, men det var inte det som var problemet utan maten i sig.

– Maten var inte den bästa. Det finns ju McDonalds och det var den bästa maten som fanns. Inte för att jag vill göra reklam men så var det. Maten var nästan katastrof. De sista dagarna när man är trött var det svårt att få i sig mat. Jag drabbades av en psykisk utmattning och sov i flera timmar, även några veckor efter att OS var över, säger Sarah.

Om du vill rösta på kandidat nummer 13 - Rösta här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".