Drottning Silvia och kung Carl Gustaf
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf Foto: Henrik Montgomery/TT

Drottningen hemma igen efter sjukhusbesök

"Drottningen åkte in med ambulans"
3:02 min

Sent under fredagskvällen fick drottning Silvia besöka sjukhus efter att ha drabbats av yrsel. Drottningen stannade kvar under natten till söndag.

– Drottningen har lämnat Danderyd sjukhus. Drottningen har återhämtat sig och mår efter omständigheterna bra, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren, till Ekot.

Lyssna på hela intervjun med hovets informationschef ovan.

I samband med drottningens födelsedagsfirande drabbades hon på fredagskvällen av yrsel och fick föras till sjukhus med ambulans.

Drottningen stannade kvar på sjukhuset natten till söndag, men lämnade sedan sjukhuset på förmiddagen.

Hur mår Silvia nu?

– Drottningen mår efter omständigheterna bra. Hon har tillbringat natten på sjukhus. Anledningen till det är att hon har varit förkyld ett par veckor och i går kväll drabbades hon dessutom av yrsel, säger Margareta Thorgren, informationschef på Hovet, till P4 Extra.

På julaftonseftermiddagen är Silvia fortfarande kvar på sjukhus, och kommer att vara kvar under natten, skriver Aftonbladet.

– Prinsessan Madeleine följde med till sjukhuset och var kvar till tidigt på morgonen. Drottningen är väl omhändertagen men just nu är hon kvar på sjukhuset för att invänta provsvar, säger Margareta Thorgren, till P4 Extra.

– Drottningen kommer att stanna på sjukhuset under natten. Besked om när hon kan åka hem väntas först i morgon (juldagen), säger Margareta Thorgren, till Aftonbladet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".