Lotta Bromé och Carl Bildt. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
1 av 2
Lotta Bromé och Carl Bildt. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Carl Bildt. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
2 av 2
Carl Bildt. Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Dagens gäst

Julrepris: Carl Bildt: Kunde vi förhindrat Balkankriget?

"Ibland är jag säker, när jag vet vad jag talar om men inte alltid"
22 min

Den före detta statsministern och moderatledaren Carl Bildt är numera en fri företagare. Han skriver krönikor för Washington Post bland annat. I en intervju som Lotta gjorde med Bildt i augusti 2016 berättar han om världsläget, om självförtroende och personliga kriser.

Carl Bildt berättar att han numera skriver krönikor, bland annat i Washington Post som ville ha ett europeiskt perspektiv på olika händelser.

– Jag hade en artikel som var kritisk mot en del uttalanden av Donald Trump och hans rådgivare. Jag har inte träffat honom men jag har träffat de flesta av det säkerhetspolitiska republikanska etablissemanget och ingen där stödjer ju Trump. En del är neutrala eller så är man öppet mot honom. Det är oroande – att man kan få en person som är driven av stämningar som inte är så konstruktiva.

Förutom världsläget får Carl Bildt frågor om sitt privatliv.

Har du blivit mer romantisk med åren?

– Det får andra bedöma.

Om jag tittar på dig så ser du ju ut så.

 – Det finns de som inte håller med dig på den punkten, säger Carl Bildt. Han berättar vidare att han inte är särskilt bra på idrott, vilket inte är någon hemlighet och så önskar han att han var mer musikalisk.

Lyssna gärna på hela intervjun som Lotta gör med Carl Bildt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".