brinnande hus i Husby
1 av 4
Foto: Christine Olsson/TT
brinnande hus i Husby
2 av 4
Foto: Christine Olsson/TT
brinnande hus i Husby
3 av 4
Foto: Christine Olsson/TT
brinnande hus i Husby
4 av 4
Det brann kraftigt i ett femvåningshus i Husby i nordvästra Stockholm igår. En person med rökskador fick föras till sjukhus. Personal från fem stationer arbetade för fullt med att släcka branden som spred sig upp till översta våningen från en balkong på fjärde våningen. Foto: Christine Olsson/TT

Elissa förlorade allt i Husbybranden

"Jag var jätterädd, hela kroppen började skaka"
5:27 min

Ett flerfamiljshus i Husby började brinna kraftigt igår kväll och boende fick rädda sig ut från lågorna och röken.

Hör Elissa Dilenstam som nu fått flytta in på hotell!

Den kraftiga branden i ett flerfamiljshus på Oslogatan i Husby är nu under kontroll. Branden startade på en balkong på fjärde våningen och har spritt sig uppåt.

Enligt Storstockholms brandförsvar var det en fullt utvecklad brand på femte våningen. Den startade vid halvåtta-tiden på fredagskvällen på en balkong på fjärde våningen och spred sig uppåt, och fick fäste i två huskroppar.

Enligt SOS Alarm ska det vara sex personer som fått lättare rökskador - ytterligare en person har förts med ambulans till sjukhus med rökskador. Stockholmspolisen meddelar även att en person har fått föras till sjukhus på grund av chock.

Strax innan klockan tre i natt kom beskedet att branden nu är under kontroll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".