P4 Extra 21 juli

Har vi fått terrorpanik i Europa och vad kan skräcken för nya attentat egentligen leda till? Kan ett förhastat och olämpligt uttalande leda till att man får terroriststämpel? Brittiska regeringen vill nu få möjlighet att åsiktsregistrera i en ny databas för att kartlägga terrorister. Vi talar med en svensk imam i London om det. (Efter 13.00)

Vi ska prata om det som du som lyssnar kanske har men som vi på P4 Extras redaktion inte har, nämligen semester. Hur lång bör egentligen en semester vara för att man ska hinna bli ordentligt utvilad? (13.30)

För några år sedan skrev Eric Ericson en av världens roligaste böcker, ”Brev till samhället” och nu har han ritat en ny bok som inte innehåller ett enda ord, men en 21 meter lång teckning. Han kommer hit och talar om den. (Efter 14.00)

Vi ska också prata om allvarliga saker i dag. Självmorden ökar bland unga, i synnerhet bland unga tjejer. Nu måste man få stopp på det. Regeringen föreslår ett nytt nationellt preventivt program. Det är i skolan vi måste nå dem. Folkhälsominister Morgan Johansson kommer till studion. (Efter 14.30)

Och så ska vi höra hur det gick med mannen som fick den lysande idén att simma genom hela Göta kanal. Efter en miljon förorenade kallsupar har han nu kommit fram till Göteborg. Han berättar om sitt äventyr i dagens program. (Efter 13.00)

Det här och en hel massa annat blir i P4 Extra med Mia-Marie Lundén som programledare.