Lotta Bromé och Lars Wallin
1 av 3
Lotta Bromé och Lars Wallin Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Flera brudklänningar.
2 av 3
Från utställningen Fashion stories. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Flera färgglada klänningar.
3 av 3
Ur utställningen Fashion stories. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Dagens gäst firar 25 år som kläddesigner

Lars Wallin - Prince of Glamour myser i kashmir

"De där horderna med människor i Kalle Anka-fötter"
1:19 min

Lars Wallin, en av Sveriges främste Haute couture-designer har hovet och den svenska kändiseliten som kunder. Han firar sitt 25-årsjubileum med utställningen Fashion Stories. För Lotta avslöjar han vad han har på sig hemma när han myser och vad som är hans värsta design-skräck.

Utställningen heter Fashion Stories och har turnerat runt på sju museer under fem år och Lars Wallin berättar att det svåraste har varit att välja bort. Det finns många fantastiska kreationer som burits på scener och i TV och film genom åren. Från början gjorde Lars Wallin allt, från design till att sy, men numera är det andra skräddare som syr.  

Lars Wallin har alltid varit kreativ med att rita och måla som barn. Klädintresset var också väldigt tidigt, och han blev mobbad i skolan när han använde lite ovanliga kläder.

– Det gick så långt att jag blev sjuk av att gå i skolan. Jag fick sluta i skolan och jag hamnade på sjukhus. Men till slut blev det en motivation att lyckas. Jag har lärt mig att inte tappa fokus. Livet är för kort för att tänka på vad andra tycker, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".