Daniel Espinosa och Lotta Bromé
1 av 2
Daniel Espinosa och Lotta Bromé Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Daniel Espinosa
2 av 2
Daniel Espinosa Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Dagens gäst regisserar storfilmen Life med världspremiär 22 mars

Hollywood-regissören Daniel Espinosa är en av de stora numera

"Man behöver den uppbackningen annars blir man överkörd"
2:40 min

Hur är det egentligen att jobba i Hollywood med film? Daniel Espinosa vet. Det finns likheter med att jobba i Sverige och filmen Snabba Cash - men med en budget på 85 miljoner dollar för filmen Safe House ökar också pressen. Investerarna vill gärna ha retur på pengarna och diskussioner kan bli hårda.

– Man måste vara hårdhudad i Hollywood. Jag bor i en tvåa i Hornstull, har en fin fru och en vacker dotter och jag har alltid tänkt att om de inte vill ha mig åker jag hem och gör film i Sverige och jag kanske till och med blir lyckligare då, berättar Daniel.

Än så länge är Daniel Espinosa väldigt önskad i Hollywood och han berättar hur det var att jobba med filmen Life som har världspremiär 22 mars med skådespelaren Jake Gyllenhaal och Ryan Reynolds (kompis och hade huvudrollen i Safe House)

– Det var ett par vändningar i Life-filmen som jag inte trodde att jag skulle få igenom. Jag tänkte att de skulle vilja ha det mer sockersött, men jag hade ett väldigt stöd av Jake och Ryan, berättar Daniel.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".