Dagens gäst

Jesper Rönndahl förbereder för senaste nytt

1:24 min

Han har fått pris som Årets folkbildare, kallats riksbesserwisser och vunnit På Spåret i SVT. Nu är komikern Jesper Rönndahl aktuell med egen turné.

– Föreställningen heter Senaste nytt och av naturliga skäl har jag inte kunnat börja förbereda så långt innan själva premiärdatum som jag brukar. Men jag sitter hela tiden och hänger med i vad som händer i världen. Jag ska ta upp senaste nytt från områden som kanske inte får följa med in i de vanliga nyheterna så ofta, men som jag tycker är intressanta, säger Jesper Rönndahl.

Områden och ämnen som kan förväntas dyka upp i föreställningen är bland annat glutenallergi och dinosaurier.

– Jag älskar dinosaurier, det är så himla roligt. De har hittat en ny typ av urtidsdjur, bara nu den senaste månaden. Och det var en dinosaurie som ser ut som en tjock korv med snabel, och längst ut på snabeln har den tänder. Ett så himla konstigt djur som de har upptäckt nu. Så jag tänker, får man se en bild på den då är kvällen räddad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista