Pererik Åberg: "Det kändes som evig höst i huvudet"

1:42 min

Dagens gäst, Pererik Åberg, är en folkkär man känd från tv som har superkoll på det vi svenskar verkar tycka allra bäst om att prata om - vädret.

Pererik tror att vår fascination för att prata om vädret dels handlar om att det är ett ämne som det är svårt att bli oense om, och dels att de allra flesta har varit med om vädersituationer som de tycker är spännande att berätta om.

Han är precis tillbaka på jobbet som meteorolog efter en lång tids sjukskrivning på grund av depression. Han säger själv att han var som en skugga av sitt forna jag, men att han fått mycket hjälp för att komma tillbaka.

- Jag är en sån som ställer ganska stora krav på mig själv, jag är aldrig riktigt nöjd. Det är kanske det stora problemet, säger han. 

Pererik Åberg har själv aldrig haft svårt att prata om sin sjukdom, även om han ser att många har problem med just det.

- Att bryta benet är ju inte skamligt, men att vara sjuk i huvudet det är ju ... ja, det är ju en skamlig sjukdom på något sätt, säger han.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista