Daniel Müllern
Daniel Müllern Foto: Leif Jönsson/Sveriges Radio

Han stärktes av de hårda orden

"Man blir hemskt liten och går där med ont i magen"
2:13 min

Han fick höra att han var värdelös och gick med magont på jobbet. Stjärnkocken Daniel Müllern vet hur mobbning på arbetsplatsen känns.

– Jag klarade av det, jag gav mig fanken på att ingen skulle få sätta sig på mig. Jag valde att inte sluta i branschen, men många valde att hoppa av, säger Daniel Müllern, som

Cirka 450 000 personer, eller nio procent av alla arbetande i Sverige, säger sig någon gång varje år ha blivit utsatta för mobbning eller kränkande särbehandling på jobbet.

Igår drog en ny säsong av serien Morgans mission igång på SVT och den här gången besöker Morgan Alling fyra olika arbetsplatser. Fokus ligger nu på de vuxnas sätt att vara mot varandra och att synliggöra den osynliga mobbningen.

En av personerna tittarna får möta i programmet är stjärnkocken Daniel Müllern från Ystad, som berättar om sina erfarenheter från restaurangbranschen.

– Dessvärre, det som händer när du väl kommer upp dig lite grann så blir du likadan själv. Eller jag blev likadan. Det som jag hade fått höra hade etsat sig fast i mig och jag gav samma kommentarer till mina kockar. Det var så jag lärde mig att man skulle vara. Helt idiotiskt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".