Cecilia Björling
Cecilia Björling Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio

"Jag gömde mig under kassaapparaten"

"Utan de som öppnade sina dörrar vet jag inte hur det hade gått"
3:01 min

I stunden känner man att man aldrig kan vara säker. Det var fantastiskt hur alla hjälpte till. Man tror att man kan vara stark men man kan inte se klart. Vi gömde oss bakom kläderna i affären, under kassan. Det var en fruktansvärd panik.

Cecilia Björling kände lastbilens vindpust när den skenade förbi butikerna på Drottninggatan. Hon var två meter ifrån att bli träffad.

– Trots att alla skriker på hjälp, man skriker av att man inte vet, man skriker efter sina nära och kära, men det lägger sig en tystnad överallt, man vet inte, berättar Cecilia Björling.

Hon hade planerat en skön fredagseftermiddag på stan med ett par vänner med istället hamnade de mitt i den tumultartade händelsen.

- Man gömde sig i provrum, under kassan, överallt men man visste inte var det kom ifrån, kommer något in i butiken, kommer det över ifrån? Det var en fruktansvärd panik, och utan dom här personerna som inte befann sig precis på gatan, som öppnade sina dörrar och lät oss komma in och gav oss vatten och filtar, utan dom, jag vet inte vad man hade gjort, säger en chockad Cecilia Björling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".