Tusentals människor på Sergels torg. Bilden är tagen ovanifrån.
Tusentals människor kom till kärleksmanifestationen som Damon Rasti initierade Foto: Maja Suslin/TT

Kärleksmanifestation på Sergels torg

Damon Rasti: Känslan var precis som när jag var barn och vaknade upp av bomblarmen i Iran
1:58 min

Damon Rasti jämför den känsla han hade efter dådet med hur det var när han som barn kände sig när bomblarmet ljöd i Iran under kriget. Han vill inte att Sverige ska förlora sin öppenhet och tog därför initiativ till den kärleksmanifestation som var på Sergels torg i Stockholm.

– Den skräcken jag upplevde då har jag inte upplevt under de 30 år jag har bott här i Sverige. Så det var såklart väldigt chockerande. Jag tänkte direkt att det här inte får påverka det sätt som Sverige tog emot mig på och det sätt jag blivit uppfostrad på i det här landet med öppenhet, tolerans och värme, säger Damon Rasti.

Han beslutade sig efter att ha skrivit ett inlägg på sociala medier som blev delat många gånger att Stockholmarna behövde samlas efter att de har fått sörja. 

– Det finns ett behov hos många att få komma ut hit, få se platsen, känna av atmosfären, få reflektera och bearbeta sorgen. Samtala och gråta med varandra, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".