Henrik Fexeus
1 av 3
Henrik Fexeus Foto: Louise Lundmark/Sveriges radio.
Mentalisten Henrik Fexeus
2 av 3
Mentalisten Henrik Fexeus blir ungdomsförfattare. Foto: Louise Lundmark/Sveriges radio.
Henrik Fexeus
3 av 3
Henrik Fexeus, tankeläsare. Foto: Maja Suslin/TT
Dagens gäst

Henrik Fexeus om mobbningen som liten

"Det var sällan roliga raster"
1:22 min

Henrik Fexeus är känd som Sveriges främste tankeläsare och mannen som pratar om kroppsspråk på TV - och är numera ungdomsboksförfattare. Under skoltiden blev han själv mobbad under flera år.

 – För mig var det något som pågick under drygt tre år. Och det fanns en lek som gick ut på att se om killarna kunde driva ut mig från skolgården på femton minuter, säger Henrik Fexeus.

Henrik Fexeus är "mentalist", föreläsare, författare och TV- och Showmakare. Hans intresse för att förstå sinnet kom under skoltiden då han blev utsatt för mobbning.

– Jag har tänkt så mycket på mobbningen som jag blev utsatt för. Tillslut så blev jag lite trött på den mobbade killen jag var. Jag hade inga minnen av något kul jag varit med om, säger Henrik Fexeus.

Henrik är aktuell med boken "De förlorade - den sista illusionen". Boken handlar om ett gäng ungdomar som utsätts för experiment.  

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".