Lotta Bromé och Ginna Lindberg. Foto: Åsa Stöckel/ Sveriges Radio.
P4 Extra sänder från USA

Trump - 100 dagar senare

Inreseförbud, kaotiska presskonferenser, anklagelser om ”fake media” och diskussioner om solen sken eller inte. Donald Trumps första månader som president har gjort avtryck världen runt. Men hur har det blivit för amerikanerna, både de som röstade på honom och de som var emot? Är de nöjda med vad presidenten har åstadkommit? Har landet enats efter splittringen kring valet?

Lotta Bromé och P4 Extra tar tempen på USA efter 100 dagar med Trump.

Lotta reser runt i USA och sänder också två specialprogram direkt därifrån. Med på resan som Lottas bisittare finns Ginna Lindberg, Ekots utrikeschef och mångårig USA-korrespondent.

 

Lördagen den 29 april har Donald Trump varit president i exakt 100 dagar. Då sänder P4 Extra direkt från den lilla staden Culpeper, Virginia där en klar majoritet av invånarna röstade på Trump i presidentvalet. Lotta Bromé besökte staden före valet i november - då fanns en tydlig splittring mellan de som skulle rösta på Trump och de som ville ha Clinton. Nu ska Lotta ta reda på hur det här har påverkat Culpeper, och om Trumps anhängare är nöjda med sin president.

Lotta besöker också kolgruvedistrikten och det lilla samhället Grundy, som kallats USA:s sjukaste stad. Trots alla problem kolbrytningen förde med sig jublar många där åt Trumps löften om att öppna kolgruvorna igen.

 

Måndagen den 1 maj sänder P4 Extra från Washington, huvudstaden där de flesta röstar demokratiskt och där Trumps valseger i höstas kom som en chock. Hur har livet i Washington förändrats? Och hur kan det bli nu, under den resten av Trumps tid som president.

 

Hålltider:  

Fredagen den 28/4 kl.7.36-7.55 i P4 Morgon

Lördagen den 29/4 kl. 13.03-15.00 i P4

Måndagen den 1/5 kl.13.03-15.00 i P4

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".