Tommy Berggren.
1 av 2
Tommy Berggren. Foto: Louise Lundmark/Sveriges radio.
Thommy Berggren
2 av 2
Thommy Berggren. Foto: Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX.
Dagens gäst

Tommy Berggren: Jag föreslår att vi kan vara lite otrogna

Hör hela intervju med Tommy Berggren
16 min

Tommy Berggren är en av Sveriges mest kända regissörer och skådespelare. I ny bok skildras hans liv och en hel del relationsdrama.

Den här intervjun har väckt många reaktioner och vi har fått en del frågor om P4 Extra står bakom det Tommy Berggren sa om prostituerade och politiker. Det gör vi inte. Vi förstår att delar av den här intervjun av vissa kan upplevas som stötande och det beklagar vi.

Vi har uppdaterat webbpubliceringen och lagt ut hela intervjun med Tommy Berggren i artikeln.

För P4 Extra berättar Tommy om när han umgicks med en prostituerad kvinna i Brasilien - som ville sluta jobba på grund av honom.

– Helena, en prostituerad kvinna i Brasilien - jag kommer aldrig glömma henne, säger Tommy Berggren.

Skådespelaren Tommy Berggren förespråkar öppet att vi ska vara lite otrogna och våga flirta med andra. Han umgicks med prostituerade som gift, när han var i Brasilien som ung.

– Om man säger att man blir förälskade i prostituerade och hjälper dem. Det är inte riktigt rumsrent. Jag känner många horor som jag har mycket mer respekt för än en del kärringar som sysslar med politik.

En av kvinnorna som Tommy träffade i Brasilien var Helena som arbetade som prostituerad.

Hon sa till mig efter en veckas samvaro; jag har slutat arbeta och kommer inte ligga med någon annan.

Efter att hon träffat dig?

– Ja, på grund av att hon var nöjd med mig. Hon ville inte ha några pengar, utan åka med mig. Men det gick ju inte för jag var gift. Så hon rev sönder pengarna och kastade dem i ansiktet på mig.

Tommy Berggren är aktuell med memoarerna "Tommy".

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".