Emma Wiklund och Lotta Bromé.
1 av 3
Foto: Louise Lundmark/Sveriges radio.
Emma Wiklund.
2 av 3
Emma Wiklund. Foto: Louise Lundmark
Emma Wiklund.
3 av 3
Emma Wiklund. Foto: Anders Wiklund/TT
Dagens gäst

Wiklund upptäcktes av Ulf Lundell på skönhetstävling

"När man solade utan solskyddsfaktor"
1:22 min

Emma Wiklund är en av världens största supermodeller. Idag är hon skådespelare, programledare och hudvårdsentreprenör. Men karriären satte igång på 80-talet, när Ulf Lundell satt i juryn på en skönhetstävling.

 – Ja, Ulf Lundell var en av dem som upptäckte mig. Av en slump hamnade jag i en sololjetävling och blev miss hawaiian tropic i Jönköping och åkte till Gotland där finalen hölls.

Det var i slutet på 80-talet och finalen i skönhetstävlingen som Emma Wiklund deltog i hölls på Gotland. En av jurymedlemmarna var ingen mindre än Ulf Lundell som var med och röstade fram Emma till vinnare.

– Du skulle vara väldigt brun. Det här var när man solade utan solskyddsfaktor. Jag hade på mig bastkjol, bikini och ett par vita höga pumps.

– Det var det som var inne på 80-talet. Och jag kan tycka att det är lite förlegat nu. Det är sunt och att vi inte har skönhetstävlingar längre.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".