Francisco Ramirez Franzén och Caroline Widenheim
Francisco Ramirez Franzén och Caroline Widenheim

På väg till verklighetens Twin Peaks

Franscisco Ramirez Franzén och Caroline Widenheim är på väg till Snoqualmie där den kultförklarade tv-serien spelades in.

Det har gått 25 år sedan sist, och ikväll är det premiär för den tredje säsongen av David Lynch kultförklarade serie Twin Peaks. 

Serien som kretsar kring Agent Cooper och mordet på Laura Palmer sändes i början av 90-talet och blev snabbt populär världen över. P4 Extra har pratat med Franscisco Ramirez Franzén och Caroline Widenheim från Göteborg som under premiärvisningen kommer att befinna sig i den lilla byn Snoqualmie i delstaten Washington i USA där delar av serien har spelats in.

Vad är det som är så speciellt med den här tv-serien?
– Den har något mänskligt över sig. Vardagliga karaktärer som är skildrade med en värme, samtidigt som man har den här fonden av något övernaturligt. Jag tror det är den kombinationen som lockar människor, det var det som lockade mig i alla fall, berättar Caroline.

Var ska ni se premiär-avsnittet?
– Det finns ju ett hotell i serien som spelar en central roll, The Great Northern. Hotellet som i verkligheten heter Salish Lodge and Spa ligger en bit utanför Snoqualmie och de anordnar en premiärvisning. Så vi kommer att befinna oss där tillsammans med 80 stycken utvalda fans.

Tv-serien har amerikansk premiär ikväll och imorgon finns de fyra första avsnitten ute för streaming här i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista