Så blir du en loppisfyndare

Sofia Brolin: Det är som en skattjakt
2:16 min

Nu är det högsäsong för loppisar. Men hur gör man det där riktiga fyndet? Loppisproffset Sofia Brolin delar med sig av sina bästa tips.

Vilka är dina bästa loppisfynd?

– Det är en liten tallrik som inte är så värdefull i kronor och ören, men är värd sin vikt i guld sett till hur mycket jag tycker om den.

Vad har du för tips om jag vill göra ett fynd?

– Du måste ha en plan, vad letar du efter? Det finns tusentals prylar och det svartnar nästan i skallen om du inte vet vad du letar efter. Men man kan inte räkna med att hitta precis det man vill ha varje gång, och det är lite tjusningen också. Det är som en skattjakt.

Stämmer det att vädret kan spela roll för hur framgångsrik man är?

– Är det riktigt dåligt väder kan du fynda, för många köpare stannar hemma. Likaså om det är strålande väder för då ligger många på stranden i stället.

Finns det något man ska undvika att köpa?

– Luskam och underkläder brukar jag säga. Men i princip kan du köpa nästan vad som helst. Det går alltid att tvätta, rengöra och göra om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".