Rebecka Karlsson sitter på en bänk.
Rebecka Karlsson. Foto: Josefin Modig/Sveriges Radio
Dagens gäst

Hon tackar sin mamma för allt

"Jag kom hem varje dag och grät"
2:15 min

Hon kom tvåa i Idol 2016 men har ställt upp i en rad olika talangjakter sedan barnsben. Mamma gav henne självförtroendet som klasskompisarna försökte knäcka.

– Folk har inte varit så snälla, men jag har blivit jättestark av det, säger Rebecka Karlsson.

Hon fick höra att hon var ful, dum i huvudet och inte skulle tro att hon var något. Under två års tid kom hon hem från skolan och grät, berättar hon. Då var det mamma som fanns där och gjorde allt för att hon skulle le igen. Rebecka Karlsson säger att hon har sin mamma att tacka för allt. Utan henne skulle hon inte heller ha varit med i Idol, där hon kom på en andraplats i höstas.

– Idol har varit en dröm för mig sedan jag var fyra år, men det var så mycket större och svårare än vad man kan tro. Det handlar om rätt låtval, rätt kläder, man ska hålla sig frisk, äta ordentligt och veta vad man ska svara i intervjuer. Det har varit svårt, men mest roligt faktiskt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".