Vi dukar upp framför tv:n

Med ett pågående fotbolls-EM och ett stundande friidrotts-VM finns det all anledning att tillbringa tid i soffan. Men vad ska man äta? Det svarar Alexandra Zazzi på!

Zazzis bästa tv-mat

Baba ganouj

"En aubergineröra. Hemligheten är att man röker sina auberginer. Man skär tunna skivor, saltar ur dem, penslar med olja och lägger dem på grillen. Sedan har man i lite citron, tahini, olja, vitlök och mosar ihop det, så har man den här jättegoda röran, som man kan äta med bröd eller grönsaksstick."

Korvar i baguette

"Man grillar eller steker någon bra korv, till exempel salsiccia eller chorizo. Sedan skär man en skåra i en baguette och lägger i korvarna, lite hackad jalapeño, rödlök och ganska mycket ost. In med hela härligheten i ugnen, så att den smälter för att sedan skära den i ätvänliga bitar."

Kycklingvingar

"Man köper hela vingar som man delar vid leden, så att man får små bitar. Sedan gnuggar man in dem i vitlök, paprikapulver, cayennepeppar, salt och kanske lite anchochili och in med dem i ugnen i en kvart ungefär."

Pizzarullar

"Den är totalt livsfarligt. Man gör en pizzadeg, kavlar ut den i en fyrkant och lägger på tomatsås, massa god ost och skinka eller grillad aubergine. Sedan rullar man ihop den som en kanelbulle, skär den, lägger i kanelbulleformar och in i ugnen. Då får man pizzarullar!"