Neymar & Johanna Frändén.
Journalisten Johanna Frändén kommenterar fotbollsvärldens hittills högsta övergångssumma. Foto: Mike Ehrmann & Janne Danielsson

Frändén om Neymars miljardövergång

"Vi är mitt i en utveckling som kommer fortsätta under de närmsta åren"
6:25 min

2,2 miljarder svenska kronor. Så mycket betalade Paris Saint-Germain för att köpa Neymar från Barcelona.

Prislappen är dubbelt så hög som när det tidigare övergångsrekordet slogs och journalisten och fotbollsexperten Johanna Frändén tror att den här trenden kommer att fortsätta. 

– Det finns inget säkert svar på vart vi är på väg och inget säkert stopp på pengarullningen heller. Jag tror att vi är mitt i en utveckling som kommer att fortsätta under de närmsta åren, säger hon.

Uefa har ett regelverk för att begränsa att allt för mycket pengar styr fotbollen. Tror du att PSG kommer undan på den punkten?

- De har blivit straffade tidigare och det som händer är att de får betala böter. PSG är en klubb med outsinliga gruvor av pengar i 
Qatar, där klubbens ägare finns. Så om de blir bötfällda kan de betala det. Det tror jag att de har räknat med, säger Frändén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".