Dagens gäst

Patrik Lundberg om att hylla sin mamma

3:47 min

I hans böcker, krönikor och i intervjuer återkommer Patrik Lundberg ofta till sin mamma. I P4 Extra berättar han vad hon har betytt för honom och varför det är viktigt att ge tillbaka.

– Jag växte upp med min syster och mamma efter att mina föräldrar hade skilt sig och liksom många andra ensamstående mammor och pappor, gav hon allt för oss. Och när jag skriver om en sådan grej är det inte bara för säga "du betyder jättemycket, mamma", utan det är för att det finns så många andra personer lever med det här. Jag tycker att människor som lägger de här arbetet på sina barn förtjänar en hyllning, säger Patrik Lundberg.

I en krönika på mors dag skrev du om din mamma. Vad tänkte du när du skrev den?

– Jag tycker att det är viktigt att ge tillbaka. Man är kanske inte så tacksam när man är 15 år och vill ha allting som alla andra har. Och så var det både för mig och min syster på många sätt, men nu när vi är vuxna och förstår vad det här har betytt så vill man ge tillbaka.

Hur gör ni det?

– Det handlar om att vara ett stöd. Att ringa och att finnas där. Bara några ord om att "de här betyder jättemycket" betyder mycket.