Mästerkockens tips: Så klarar du köksfranskan!

6:22 min

Que? Hur bra koll har du på din köksfranska och vad behöver du faktiskt veta? Mästerkocken Sigrid Barany ser till att du har koll!

Har du själv alltid koll på köksfranskan?

– Jag har halvkoll skulle jag säga. Jag har en tendens att suga i mig nya kunskaper och nya ord. Men nog går det fortfarande fullständigt ställd inför ett menynamn

Hur viktigt är det att veta betydelsen av de här fraserna då? All menynamn?

– Jag tror att det hel beror på hur mycket kontrollfreak man är. Är man helt bekväm med att beställa något man inte har den blekaste aning om vad det är. Då har man inget stort behov av det

– Men om man är nyfiken och vill fördjupa sig och kunna ställa frågor, kunna lära sig och också kunna uppsöka recept vart som helt och kunna använda de och veta utan att få myror i huvudet, då är det lugnt!