Soran Ismail
Soran Ismail Foto: Christine Olsson/TT
Dagens gäst

Soran Ismail gör bokdebut

"99 procent av gångerna har vi varit helt överens"
2:46 min

Han är kanske främst känd som komiker, men Soran Ismail är också samhällsdebattör, programledare och nu debuterar han även som författare.

I höst gör Soran Ismail debut som författare med boken "Absolut svensk - en ID-handling", där han går på djupet med identiter.   

– Vi är jättemånga saker. Man har kanske en könsidentitet, en ålder, yrken, intressen, hobbys eller är matälskare - det kan finnas hur många som helst. Och vad de betyder för en, vad de spelar för roll för andra och vad de har för inverkan på ens liv, är frågor som jag tycker är väldigt intressanta att gräva i, säger Soran Ismail.

Du har skrivit den här boken tillsammans med Jonas Magnusson och han har berättat att du har skrivit en himla massa och så har han fått stryka. Hur har det känts? 

– Man sitter själv och är inne i det och tänker "Men det här då? Då kan man skriva så här och det här!" och till slut säger han "Nu har du tappat mig, jag vet inte vad du babblar om längre". Men 99 procent av gångerna har vi varit helt överens, han har ju rätt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".