Gizem Erdogan har synts i flera filmroller de senaste åren. Nu är hon aktuell som "Kristina" i Vilhelm Mobergs "Utvandrarna" på Göteborgs stadsteater.
Gizem Erdogan har synts i flera filmroller de senaste åren. Nu är hon aktuell som "Kristina" i Vilhelm Mobergs "Utvandrarna" på Göteborgs stadsteater. Foto: Simon Löfving
Dagens gäst

Gizem Erdogan om att våga följa sin dröm

"Till slut satt hela byn i min mormors vardagsrum!"
1:06 min

Hon är skådespelaren som syns allt oftare både på bioduken och på teaterscenen. Men att hon skulle bli skådis var inte skrivet i sten.

Precis innan Gizem Erdogan skulle påbörja läkarutbildningen i Köpenhamn fick hon plötsligt en uppenbarelse:

– Det här vill jag inte, det här vill inte jag! När väl den här blixten slog ner så var det bara att söka skådespelarskolor, och jag kom in!

Skådespelardrömmen var dock något Gizem Erdogan burit med sig enda sen barnsben. När hon hade långtråkigt under ett besök hos mormor i Turkiet fick hon en idé.

– Det fanns ingenting att göra där, men i tristessen kom jag på att jag skulle klä ut mig och imitera karaktärer i mormors by. I början var det bara mormor och hennes väninnor som tittade på, men till slut satt hela byn i mormors vardagsrum!, säger Gizem Erdogan.

Relaterat

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".