Kikki Danielsson
1 av 2
Kikki Danielsson Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Kikki Danielsson och Lotta Bromé
2 av 2
Kikki Danielsson och Lotta Bromé Foto: Åsa Stöckel/Sveriges Radio
Dagens gäst, aktuell med den nya låten "Someone to drive me home"

Kikki Danielsson: Jag har fått så mycket vinster utan alkohol

"Jag är bitchig på ett posititvt sätt!"
3:15 min

Kikki Danielsson berättar för Lotta att hon lever ett liv utan alkohol sedan över fyra år. Det har gett henne många fördelar. Hon berättar också att hon lärt sig att säga nej.

– Det går jättebra just nu. Jag är rätt "bitchig" men på ett bra sätt. Jag är inte elak, kaxig och dum. Man kan säga nej på ett bra sätt, berättar Kikki.

Hon berättar att hon lämnades bort som barn när föräldrarna skildes och att hon tidigt lärde sig att vara till lags eftersom hon annars trodde att hon skulle få byta hem. Hon var inte populär i skolan heller, innan hon slog igenom som artist det vill säga, då var hon värd hur mycket som helst.

– Där startade min rädsla för falskheten.

Kikki Danielsson är med i nästa säsong av Så mycket bättre och här berättar hon bland annat om att hon slutat dricka alkohol sedan drygt fyra år tillbaka.

– Jag hade panikångest som jag försökte bedöva med vin, men det blev sju resor värre så jag tvärslutade. Det var jobbigt men jag redde ut den stormen. Och efterhand märkte jag vilka vinster det gav. Det poppar upp vinster överallt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".