Alexandra Zazzi och Erik Blix
Så här gott kan det bli av lite rester man hittat i kylskåpet! Foto: Sandy Kallyny
Zazzis mat

Zazzi om att ta hand om gamla rester

"Det blir ofta ännu lite godare"
6:50 min

En bit ost, en citron, en bit kött, lite ruccola. Det är vad som finns i Alexandra Zazzis matlåda med rester. Mat som blivit över blir ofta en riktigt god middag.

Att laga mat på rester är inte alls dumt. Ofta blir det godare än en "vanlig" middag, tycker Alexandra Zazzi.

Idag tipsar hon om hur man bäst tar hand om sina rester! Så här kan man göra med en bit kött till exempel:

Skiva det tunt, tunt, pressa över citron. Droppa över en god olivolja, strö över lite grönt, till exempel ruccola. Och till sist - riv flagor av parmesan över. Eller en trött bit Västerbottenost man råkar ha hemma i kylen, det funkar också bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".