Notting Hill gatufestival, t-shirt med texten Grenfell.
Offren för branden i Grenfell Tower hedras på flera sätt under Notting Hills gatufestival. Foto: Tolga Akmen

Enormt säkerhetspådrag inför Notting Hills gatufestival

"Två miljoner besökare väntas de här dagarna"
1:49 min

Två miljoner människor väntas besöka Notting Hill de närmaste dagarna, då Europas största gatufestival går av stapeln. Samtidigt är säkerhetspådraget enormt.

Efter attackerna i Barcelona och London tidigare i år är säkerhetspådraget enormt inför Europas största gatufest. Inga specifika terrorhot har uttalats, men polisen är ändå på tårna. Deltagarna i karnevalen vill också visa respekt för offren för den höghusbrand som inträffade tidigare i sommar.

- Grenfell Tower står här som ett svart, högt husskelett, berättar Sveriges Radios utsända i London, Catharina Gustafsson.

- Höghuset brann ju ner i juni, 80 personer dog. Det finns en hel del oro kring invånarna i det här området. Karnevalen sträcker sig precis förbi höghuset. Det finns stora aggressioner gentemot myndigheterna, boende i området tycker inte att myndigheterna skött sitt arbete på rätt sätt. Det finns en oro för upplopp gentemot polisen. Det kommer också att hållas en tyst minut under karnevalen för att hedra offren för branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".